Onze locatie Adres & Contact
Vragen? Bel gerust 06-23592568
Gratis Intake
Awake Training Programma

Awake Training Programma

Door doelgericht te sporten vertel jij je lijf dat je nog iets moois wil met het leven. AWAKE! en sport om te leven.

Wil je ervaren hoe het voelt om sterk, fit en één te zijn met je eigen lichaam? Zelf ervaren hoe leuk het is om te sporten en jezelf omringen met mensen die hetzelfde ervaren als jij? Wellicht heb je al verschillende pogingen gedaan om te beginnen met sporten en is het je niet gelukt om het vol te houden. Natuurlijk weet je dat het gezond voor je is, maar zo natuurlijk als het anderen afgaat, zo is het niet bij jou.

Misschien zie je er enorm tegen op om te bewegen, zeker als je moe thuis komt na een dag hard werken en je thuis nog van alles moet doen privé of voor je werk en het niet meer lukt om de deur uit te gaan. Het kan zijn dat je te maken hebt met bepaalde beperkingen of pijn en dit alles bij elkaar nodigt niet uit om te gaan sporten.

Toch heb je nog dromen, zaken die je wilt doen, dingen die je nog bereiken, wil zien en ervaren. Jouw lijf weet dit allemaal niet, want het is moe en heeft misschien pijn. En hoewel je kunt bewegen voor je gezondheid is bewegen vooral een manier om je lijf duidelijk te maken dat je nog iets uit het leven wil! Beweeg om te leven!

Awake Training is een twaalf weken individueel programma met 100% focus op jouw persoonlijke progressie gebruikmakend van functioneel fitness, CrossFit en functioneel bodybuilding technieken. Klassieke krachttraining, functioneel fitness d.m.v. CrossFit en duursport training inclusief huiswerk. Het biedt de juiste hoeveelheid variatie en uitdaging om je te blijven motiveren, maar zonder je lichaam en geest te zwaar te belasten. Je leert nieuwe manieren van bewegen en technieken die je bewuster maken, veilig zijn en je individuele doelen en progressie respecteren.

Kun je (opnieuw) leren houden van sporten?

Absoluut! Individuele programmering maakt het mogelijk je progressie bij te houden door middel van harde en confronterende cijfers (data) die motiveren en inzichtelijk maken wanneer je toe bent aan het maken van een volgende stap in je training.

Heb je zelf al jaren gesport en waren je resultaten verbluffend?! De ene PR na de andere, je kon steeds maar blijven trainen en doorlopend hard gaan en behaalde resultaten die jezelf nooit voor mogelijk had gehouden. En toen sloeg de vermoeidheid toe, 3 dagen trainen en 1 dag rust werd 3 weken rust en 1 dag trainen. Het kan zijn dat je in een periode de ene blessure naar de andere kreeg, veranderende werk- of familieomstandigheden,  of misschien schaamte dat je niet langer progressie kon blijven maken als een 22-jarige jonge (god).

Jezelf pushen tot het uiterste, het moet pijn doen en je moet alles uit elke training halen wat erin zit, anders telt het niet. Maar is dat zo? Moet je op deze manier denken en trainen? Wat als je door deze manier van trainen je rug verrekt, je schouder blesseert, of een van je kinderen wordt ziek en je komt er niet aan toe om jezelf te pushen tot het absolute toppunt door slaapgebrek of weinig tijd? Zakt dan alles terug naar niveau nul? Moet je dan stoppen met trainen? Ben je dan minderwaardig als persoon als je jezelf niet tot het uiterste kan pushen of is je resultaat dan ineens minder als je niet zoveel traint als je eigenlijk zou willen?

Of je nu voor het eerst sinds jaren besluit om te gaan sporten, je een voormalig topatleet bent geweest of na jaren van actief sporten weer een nieuwe start wil maken, iedereen kan progressie blijven boeken en dit blijven doen zonder kans op blessures of kans op oververmoeidheid of opgebrand te raken.

Waarom sport jij eigenlijk?

Als je geen 25 meer bent, niet meer in staat bent om tot de ‘Elite Fitness’ groep te behoren, jezelf niet meer in elke training tot het absolute uiterste kunt pushen, waarom sport je dan nog? Waarvoor kom jij s’ochtends je bed uit, trek jij je sportkleding nog aan, pak jij je sporttas en ga je naar de lokale sportschool? Toen je 20 was trainde je misschien wel hard en kon je alles aan, je wilde elke keer beter worden en je persoonlijke records verbreken. Straks zijn je kinderen misschien 20 en kun je ze dan nog enigszins bijbenen? Voel jij je dan nog steeds fit, sterk en kun je dan nog steeds een sprintje trekken? Om dit mogelijk te maken moet je op zo’n manier trainen dat je zeker weet dat je lichaam niet geblesseerd raakt en dat je gezond bent en blijft. Niet fit zijn, je hier schuldig om voelen en jezelf er niet toe kunnen zetten om te gaan sporten is dan geen optie om het al die jaren wel vol te blijven houden.

Programmeren van een training is de sleutel tot het succes

Zomaar wat doen tijdens een training zonder een persoonlijk programma, een duidelijke visie, richting en doel, is hetzelfde als navigeren naar een nieuw adres waar je nog nooit eerder bent geweest, zonder vooraf de route uit te stippelen of in te voeren in je navigatiesysteem. Hoe weet je welk niveau veilig is voor jou? Met welk gewicht moet je starten? Hoe weet je of je voeten en armen goed staan? Is de gevraagde maximale intensiteit tijdens deze training wel iets waar je al aan toe bent?

Nog meer fitness programma’s uitproberen uit de eerstvolgende uitgave van Muscle & Fitness of Mens Health, een beetje mixen tussen de verschillende programma’s van Elite atleten of filmsterren zal niet tot het gewenste resultaat leiden. Een goed doordacht, weloverwogen en bovenal veilig en effectief programma zal je lichaam en geest progressief opbouwen en resultaat door de jaren heen blijven continueren.

De kunst van uitmuntende programmering en coaching

Gino Goossens is de head coach en eigenaar van Rotown Performance Training Center in Barendrecht. Hij heeft een topsport verleden als MX2 motorcross atleet en (klassieke) kracht- & conditietraining behoorde vanaf zeer jonge leeftijd al tot zijn dagelijkse routine. Gezien de jonge leeftijd waarop bij begon met Motorcross (5 jaar) heeft hij tot zijn 19e onder begeleiding van coaches getraind. Hij heeft sinds 2009 verschillende trainingen en cursussen gevolgd om zelf te kunnen gaan coachen en traint zelf sinds 2015 onder begeleiding van zijn persoonlijke coach bij OPEX Fitness, waarbij hij veel ervaring heeft opgedaan op het gebied van programmeren voor alle niveaus.

Zijn topsport verleden incl. verschillende Nederlandse en Internationale titels hebben hem geleerd dat sport en trainen meer is dan het constant najagen van resultaat op het hoogst mogelijke niveau. Het is een manier en weg naar zelfontdekking en diep van binnen vertrouwen opbouwen dat je tot meer in staat bent dan jezelf denkt.

Natuurlijk is het mogelijk om Gino’s programmering te delen en hij kan er waarschijnlijk geld voor vragen zodat andere het kunnen volgen, maar dit zal niets bijdragen aan je manier van trainen en het behalen van jouw persoonlijke resultaat en potentieel.

Inplaats van je training op basis vanuit verschillende hoeken en artikelen bij elkaar sprokkelen, stel je voor dat je bij Rotown Performance Training Center binnenloopt en je precies weet wat je de komende periode gaat en moet doen. Elke week bouwt jouw programma onder begeleiding van een professionele coach naar het best mogelijke en haalbare resultaat. Je kunt op basis van de actuele data gegevens zien hoe je lichaam op de training stimulans reageert en of je progressie maakt en blijft maken. Jouw persoonlijke master plan maakt het mogelijk dat je precies elke stap in je training kunt en zult uitvoeren zoals bedoeld. Dit alles op jouw niveau, jouw percentages wat betreft belastbaarheid en mate van intensiteit. Zal het dan een weg worden van weinig weerstand en makkelijk om uit te voeren? Absoluut niet!

Het Awake Training programma zal je constant uitdagen en je bewust maken van hoe je beweegt en je bijscholen op het gebied van het toepassen van de juiste technieken. We draaien tijdens de trainingen geen harde muziek zodat je zelf kan horen en ervaren hoe je lichaam reageert en nieuwe dingen oppakt. Ook draaien we geen harde muziek om er zeker van te zijn dat je elke vorm van ongemak of onzekerheid kunt voelen aankomen en het kunt omarmen zodra je het voelt opkomen. Je comfortabel gaan voelen met het oncomfortabele. Niet gewoon maar blind door blijven gaan, de eventuele pijn weg-puffen, je lichaam kapot maken tijdens dit process. Als je van het Awake Training programma geen hoog FUN gehalte kunt verwachten, waarom zou je er dan überhaupt mee gaan beginnen en tijd ervoor vrijmaken?

Wat kun je verwachten van het Awake Training programma?

Het Awake Training Programma is bedoeld om jou vertrouwd te laten raken met de verschillende onderdelen uit de klassieke krachttraining doormiddel van functioneel bodybuilding, functioneel fitness, CrossFit en duursport technieken. We programmeren stap voor stap al deze onderdelen in jouw persoonlijke programmering. Op deze manier kun je veilig en vol vertrouwen participeren in onze Awake Trainingen. We combineren langzaam uitgevoerde bewegingen op een bepaald tempo met sneller uitgevoerde bewegingen.
Hoge- en lage intensiteit zo gemixt dat je voelt hoe je lichaam reageert op een training, hoe snel je hersteld en hoe alles leert samen te werken: spieren en het centrale zenuwstelsel. Krachttraining gemixt met conditie (aerobische) training die je interne motor op gang zal houden en algehele capaciteit zal vergroten.

Gedurende deze trainingen zul je bekend raken met de verschillende CrossFit bewegingen, Olympisch Gewichtheffen, Power Lifting, Gymnastiek-achtige bewegingen en verschillende soorten Endurance methodes die je kunt verwachten tijdens de workouts. We stemmen de persoonlijke trainingen ook af op jouw mobiliteit van de gewrichten, eventuele blessure en preventief tegengaan hiervan en bespreken je voeding, slaap, stress etc.

Last but not least, tijdens het Awake Training Programma leer je ook meer over onze unieke fitness community #iamrotown, #iamrotownfitness, #iamrotowncrossfit en #iamrotownboxing (zoek maar eens op Instagram).

Awake Training geeft toegang tot:

Het Awake Training programma geeft ons als coaches de mogelijkheid jouw individuele doelstellingen, behoefte, beperkingen, ‘zwakheden’ en blessures te ontdekken. Iedereen ontwikkeld zich op zijn eigen tempo en wij willen er zeker van zijn dat je progressie boekt en leert onder begeleiding van onze coaches. Op deze manier zorgen we ervoor dat je blessurevrij blijft en je training bijdraagt aan je korte- en lange termijn doelstellingen.

 • 12 weken vooruitstrevende programmering + persoonlijke begeleiding via Fitbot en in de gym
 • 2, 3 of 4x/week schema incl. rustdagen en huiswerk om het herstel na je trainingen te bevorderen
 • Een persoonlijke coach bij Rotown Performance Training Center voor al je vragen en de persoonlijke begeleiding die je nodig hebt in de gym en via Fitbot
 • Coaching + Video’s die uitleggen wat de verwachtingen zijn van een bepaalde training
 • De mogelijkheid om een sportmedisch onderzoek te laten doen voorafgaande- en na de 12 weken van het Awake programma om je progressie te meten (afhankelijk van je huidige verzekering).

Wat kan ik verwachten na de 12 weken Awake Training Programma?

 • Je hebt een zeer solide basis gelegd om verder te trainen, om nog sterker, sneller en fitter te worden
 • Je zult in staat zijn om efficiënter en doelgerichter te trainen
 • Je zult beter en soepeler bewegen, de juiste technieken beheersen en je comfortabeler voelen in de verschillende posities die goed trainen met zich meebrengen
 • Je beheerst de 9 fundamentele bewegingen en technieken van CrossFit en nog veel meer!!
 • Je spieren en gewrichten kunnen zwaarder worden belast en je kunt verantwoord werken aan de beste versie van jezelf te worden
 • Je hebt meer vertrouwen gekregen, je bent op weg naar of hebt de eerste fase van je streefgewicht en krachttoename bereikt en kunt nu plannen gaan maken voor de toekomst.

Je ervaart spierpijn op de meest vreemde plekken en het voelt geweldig!

Voor wie is het Awake Training Programma bedoeld?

 • Het Awake Training Programma is op basis van individuele programmering en begeleiding. Iedereen op elk niveau kan ermee starten, met uitzondering van competitive atleten of personen die koste wat het kost PR’s willen smashen. Het is perfect voor personen die herstellende zijn van een (langdurige) blessure en herstel doormiddel van training willen bevorderen, personen die een burn-out hebben gehad, iemand zonder enige sport ervaring, nieuwschierige fitnessers en bodybuilders die kennis willen maken met functioneel fitness. Het is een 100% match voor personen die al wat langere tijd rondlopen in de fitness en weer opnieuw de motivatie willen vinden om te starten met trainen. Voor iedereen die al langere tijd met de gedachten loopt om een personal trainer of coach in de hand te nemen.

Moet ik nu een Paleo dieet gaan volgen, sokken tot op mijn knieeen dragen en kipping pull-ups gaan leren?

 • Nee, absoluut niet! Het Awake Training Programma is afgestemd op jouw behoeftes en wensen.

Trainen bij Rotown Performance Training Center / CrossFit Rotown

Rotown Performance Training Center (RPTC) en CrossFit Rotown is de perfecte mix van een kwalitatief hoogstaande trainingsfaciliteit, een geweldig inspirerende omgeving en professionele coaching. Direct bij binnenkomst zie en ervaar je het verschil met andere fitness- en sportscholen in Barendrecht. Wij brengen het beste van professionele Hammer Strength en Life Fitness apparatuur, persoonlijke begeleiding, professionele coaching, doordachte fitness programma’s en fun samen onder een dak.

Je ontvangt de support en begeleiding die nodig is om resultaatgericht te trainen. Jouw coach zal je helpen om “zelf te leren vissen” en zorgen dat je ook voor de lange termijn progressie blijft boeken. Dat je op zo’n manier kunt trainen zoals jouw prioriteiten dit toelaten. Of het nu gaat om de zorg voor je familie of kinderen, carrière maken zonder de grip te verliezen op je sociale leven of dat je optimaal wilt presteren binnen jouw sport, jouw persoonlijke RPTC coach zal je helpen een programma uit te stippelen zodat je doelgericht kunt sporten en je nog iets moois uit het leven kan halen!

Aanmelden GRATIS consult voor Awake Training Programma

Hieronder kun je je aanmelden voor een GRATIS consult voor het Awake Training Programma. We bespreken tijdens het consult je fitnessdoelen, of je op het moment al sport, een fitness programma volgt, je trainingsleeftijd, blessures, wat voor werk je doet etc.. Ook willen we zo samen met jou bekijken waar je naar opzoek bent qua begeleiding.

JA IK WIL OOK GRAAG MEER WETEN OVER HET AWAKE TRAINING PROGRAMMA EN EEN GRATIS CONSULT!